انتخاب بهترین دوربین ولاگ کار سختی نیست و خوشبختانه هیچوقت دوربینهای ولاگری تا این حد متنوع و ارزان نبودند. این روزها با پرداخت هزینههای معقول میتوانید دوربین خوب با امکانات عالی برای ولاگ تهیه کنید.
بهترین دوربین ولاگ کدام است؟
اولین سوالی که مطرح میشود این است؛ چه دوربینی برای ولاگ مناسب است؟
دوربینهای بدون آینه و DSLR به شما امکان میدهند تا لنز آنها را عوض کنید و سنسور بزرگتر و کیفیت بهتری در ضبط ویدیو دارند اما این ویژگیها ارزان نیست و قیمت دوربین را بالا میبرد.
دوربینهای کامپکت یعنی دوربینهایی که لنز ثابت دارند، تمام امکانات ضروری یک دوربین را در اختیار شما میگذارند و برای مبتدیها و کسانی که بودجهی کمتری دارند، مناسباند.
در این فهرست از تمام انواع دوربینها نمونهای را معرفی کردهایم؛ از دوربین کامپکت گرفته تا دوربینهای بدون آینه، اکشن و دیاسالآر. ویژگیهای هر دوربین هم مشخص شده است. این ویژگیها را بررسی کنید و با توجه به نیاز خود، بهترین دوربین ولاگ را انتخاب کنید.
رزولوشن ویدیو یکی از مشخصاتی است که در مورد دوربینها ذکر میشود؛ اما اگر دوربین را برای بلاگری در یوتیوب تهیه میکنید، به رزولوشن بیشتر از Full HD و 4K نیاز ندارید. بهتر است ویژگیهای دیگری مثل تعداد نقاط فوکوس، وزن دوربین و مدتزمانی که باتری دوربین دوام میآورد را در نظر بگیرید.
حالا برویم سراغ لیست بهترین دوربین ولاگ
این دوربینها طوری انتخاب شدهاند که تنوع داشته باشند و برای هر نیاز و کاربردی قابل استفاده باشد.
۱. دوربین Sony ZV-E10
ویژگیها
- مناسب برای: کاربران متوسط تا علاقهمندان به کاربری حرفهای
- بیشترین رزولوشن ویدیو/ فریمریت: 4K/ 30p
- تعداد نقاط فوکوس اتوماتیک: ۴۲۵
- وزن: ۳۴۳ گرم
- کارکرد باتری بعد از هر بار شارژ: ۴۴۰ شات
مزایا
- قابلیت فیلمبرداری 4K و حالت اسلوموشن در FHD
- باتری خوب با شارژ USB
معایب
- ویژگی تثبیت تصویر (Stabilisation) باعث کراپ تصویر میشود
- منوی پیچیدهی دوربینهای سونی
دوربین Sony ZV-E10 دومین دوربین از مجموعه دوربینهای سونی است که مخصوص ولاگ طراحی شده است. این دوربین قابلیت تعویض لنز دارد و شبیه دوربینهای سری A6000 است؛ اما ویژگیهای مخصوص ولاگری به آن اضافه شده است.
اضافه شدن میکروفون کپسولی سهجهته که داخل دوربین تعبیه شده، همراه با بادگیر قابل نصب روی میکروفون، پورت ۳/۵ میلیمتری برای میکروفون و هدفون و قابلیت اتصال USB-C برای استریم زنده از دیگر ویژگیهای این دوربین است. سایز سنسور APS-C که برای دوربینهایی در این سطح رایج است، کیفیت بسیار بهتری نسبت به گوشیهای هوشمند به شما میدهد و قابلیت اتصال به تنوع قابلتوجهی از لنزها هم در این دوربین وجود دارد.
این دوربین دو ویژگی منفی هم دارد که ایرادات کوچک فنی است. سیستم تثبیتکننده الکترونیک باعث کراپ تصویر میشود و اینکه استفاده از منوی دوربینهای سونی برای کاربران کمی دشوار است. اما برای بیشتر بلاگرها، این دوربین با قیمت مناسب، هر امکاناتی که نیاز دارند فراهم میکند.
۲. دوربین Sony A7S III
ویژگیها
- مناسب برای: کاربران حرفهای
- بیشترین رزولوشن ویدیو/ فریمریت: UHD 4K/ 120p
- تعداد نقاط فوکوس اتوماتیک: ۷۵۹ نقطه تشخیص فاز، ۴۲۵ نقطه تشخیص کنتراست
- وزن: ۶۱۴ گرم
- کارکرد باتری بعد از هر بار شارژ: ۶۰۰ شات
مزایا
- عملکرد بیهمتا در نور کم
- سیستم فوکوس خودکار بینظیر
معایب
- قیمت بسیار بالا
- نداشتن قابلیت فیلمبرداری 6K و 8K
دوربین اصلی Sony A7S بدون تردید یکی از بهترین و متفاوتترین دوربینها برای ضبط ویدیو در دههی اخیر بود؛ دوربینی که با حداکثر ایزوی 409,600، تقریبا میتوانست در تاریکی همهچیز را ببیند. دوربین Sony A7S III هم درست مثل همان دوربین، ویژگیهای منحصربهفردی برای ضبط ویدیو دارد و یکی از بهترین دوربینهای بدون آینه برای ضبط ویدیو است.
این دوربین نهتنها از نظر فیلمبرداری در نور کم عملکرد خوبی دارد، بلکه بهترین سیستم فوکوس خودکار را در دوربینهای موجود در بازار دارد. این ویژگیها برای کسانی که کاربری حرفهای دارند بسیار ضروری است. البته قیمت بالای دوربین، نشاندهندهی امکانات متعددی است که در اختیار شما میگذارد. اما نسبت به قیمتی که میپردازید، صاحب بهترین دوربین برای فیلمبرداری UHD 4K میشود که بیرقیب است.
۳. دوربین Canon PowerShot G9 X Mark II
ویژگیها
- مناسب برای: کاربران مبتدی تا متوسط
- بیشترین رزولوشن ویدیو/ فریمریت: Full HD/ 60p
- تعداد نقاط فوکوس اتوماتیک: ۳۱
- وزن: ۲۰۶ گرم
- کارکرد باتری بعد از هر بار شارژ: ۲۳۵ شات
مزایا
- سنسور یک اینچی کارآمد
- کوچک و قابلحمل
معایب
- عدم قابلیت فیلمبرداری 4K
- صفحه نمایش ثابت
این دوبین کنون یکی از بهترین دوربینهای ولاگری برای کسانی است که بودجهی کمی برای خرید دوربین دارند. وقتی میخواهید دوربین ارزان بخرید باید مراقب باشید چون بیشتر دوربینهای ارزان، سنسورهای کوچکی دارند. سنسور کوچک باعث میشود که دوربین شما دامنهی دینامیکی کم و کیفیت پایینی در تصاویر ثبتشده داشته باشد و عملا فرقی با دوربین گوشی ندارد.
اما دوربین Canon PowerShot G9 X Mark II از این قاعده مستثنی است و یک سنسور یک اینچی دارد که تفاوت قابل ملاحظهای را با دوربین گوشیها ایجاد میکند. لنز زوم اپتیکال ۳ برابر و قابلیت تصویربرداری Full HD 60p از ویژگیهای خوب این دوربین است که باعث میشود ارزش هزینه کردن داشته باشد.
این دوربین برای کسانی مناسب است که فعلا بودجهی کمی برای خرید تجهیزات دارند و میخواهند دوربین بهتری نسبت به دوربین گوشی داشته باشند. البته نداشتن صفحه نمایش چرخان، باعث میشود که فیلم گرفتن از خودتان، کمی سخت و چالشبرانگیز شود.
۴. دوربین Sony ZV-1
ویژگیها
- مناسب برای: کاربران مبتدی تا متوسط
- بیشترین رزولوشن ویدیو/ فریمریت: 4K/ 30p
- تعداد نقاط فوکوس اتوماتیک: ۳۱۵
- وزن: ۲۹۴ گرم
- کارکرد باتری بعد از هر بار شارژ: ۲۶۰ شات
مزایا
- طراحی شده برای ولاگینگ
- لنز همهکاره و کاربردی
معایب
- صفحه نمایش لمسی محدود
- قابلیت تثبیت تصویر، چندان قابل توجه نیست
این دوربین از مجموعه دوربینهای سونی است که مخصوص ولاگ طراحی شده است و تمام امکانات ابتدایی لازم را در اختیار کاربر میگذارد. اولین دوربین از مجموعه دوربینهای ولاگری سونی یعنی دوربین Sony ZV-1، یک دوربین کامپکت است یعنی لنز F1.8-2.8 و 24-70mm آن تنها لنزی است که در اختیار خواهید داشت و قابل تعویض نیست.
قابلتعویض نبودن لنز باعث میشود که این دوربین، چندان همهکاره نباشد ولی قابلیت فیلمبرداری 4K 30p و یک میکروفون کپسولی سهجهته داخل آن تعبیه شده که صدا را از تمام جهات ضبط میکند؛ در نتیجه امکانات خوب و کاملی برای ولاگری دارد. همراه با دوربین، یک بادگیر برای میکروفون هم عرضه شده که کیفیت صدا را بهخصوص در محیط باز افزایش میدهد.
این دوربین با در نظر گرفتن نیازهای یک ولاگر بهینهسازی شده است و کار کردن با آن برای افراد مبتدی بسیار راحت است. حتی اگر مبتدی نباشید، در عمق تنظیمات دوربین میتوانید راهکارهای بهتری برای ضبط ویدیوهای باکیفیتتر پیدا کنید.
۵. بهترین دوربین ولاگ؛ دوربین Panasonic Lumix G100
ویژگیها
- مناسب برای: افراد مبتدی
- بیشترین رزولوشن ویدیو/ فریمریت: 4K/30p
- تعداد نقاط فوکوس اتوماتیک: ۴۹
- وزن: ۳۰۳ گرم
- کارکرد باتری بعد از هر بار شارژ: ۲۷۰ شات
مزایا
- میکروفون داخلی عالی
- شارژ با USB
معایب
- نداشتن قابلیت تثبیت تصویر در داخل دوربین
- نداشتن جک هدفون
دوربینهای Lumix G بین ولاگرها بسیار محبوباند و دوربین نسبتا جدید G100 از همین سری نیز جای خود را در دل علاقهمندان به ولاگینگ باز کرده است. یکی از مهمترین ویژگیهای این دوربین استفاده از یک میکروفون عالی است که کاربران را از تهیهی میکروفون جدا بینیاز میکند.
این دوربین با طراحی دوستدار کاربر باعث شده که زود بتوانید زیر و بم آن را یاد بگیرید. دوربین G100 با USB هم شارژ میشود و این ویژگی برای زمانهایی مناسب است که باتری شما در حال تمام شدن است و به شارژر و برق دسترسی ندارید.
این دوربین ماونت Micro Four Thirds دارد و انواع لنزهای مختلف را میتوانید به آن متصل کنید تا بتوانید آزادی عمل بیشتری در ضبط فیلم داشته باشد.
۶. دوربین Nikon Z50
ویژگیها
- مناسب برای: کاربران متوسط تا حرفهای
- بیشترین رزولوشن ویدیو/ فریمریت: UHD 4K/30p
- تعداد نقاط فوکوس اتوماتیک: ۲۰۹
- وزن: ۳۹۵ گرم
- کارکرد باتری بعد از هر بار شارژ: ۳۲۰ شات
مزایا
- طراحی عالی برای دکمهها و کنترلها
- کیت کارآمد برای ولاگینگ
معایب
- کارایی کم باتری
- یک اسلات برای قرار دادن کارت حافظه
دوربینهای سری Z وقتی برای اولین بار معرفی شدند، توجه زیادی جلب کردند و این استقبال به خاطر ماونت Z-mount بود که سریعتر و راحتتر از هر ماونت دیگری، امکان اتصال بین دوربین را با لنزهای مختلف فراهم میکرد. دوربین Z50 اولین مدل در این مجموعه با سنسور APS-C است و قیمت مناسبتری دارد.
این دوربین به دو شکل، تنها یا همراه با یک کیت ولاگری عرضه شده است. کیت ولاگری شامل یک سهپایه کوچک و همینطور یک میکروفون RØDE و یک لنز 16-50mm است. اگر این وسایل را دارید میتوانید فقط بدنهی دوربین را بخرید و نصف قیمت این کیت، هزینه کنید.
۷. دوربین Canon EOS M6 Mark II
ویژگیها
- مناسب برای: علاقهمندان مشتاق فیلمبرداری
- بیشترین رزولوشن ویدیو/ فریمریت: UHD 4K/30p
- تعداد نقاط فوکوس اتوماتیک: ۱۴۳
- وزن: ۴۰۸ گرم
- کارکرد باتری بعد از هر بار شارژ: ۳۰۵ شات
مزایا
- سنسور عالی APS-C و ۳۲/۵ مگاپیکسلی
- سیستم فوکوس اتوماتیک عالی در حالت ضبط ویدیو
معایب
- محدودیت لنزها
- عمر نامناسب باتری
دوربینهای سری M کنون در بین بیشتر عکاسان محبوبیت نداشتند؛ اما مدل EOS M6 Mark II نشان داد که این لاین تولید، هنوز عملکرد خوبی دارد و دوربینهای خوبی بین آنها پیدا میشود. این دوربین با قابلیت ضبط ویدیوی UHD 4K و سنسور ۳۲ مگاپیکسلی APS-C یک دوربین همهکاره برای انجام کارهای مختلف است. ممکن است در انجام این کارها بهترین نباشد ولی امکانات خوبی دارد.
اگر دنبال دوربین چندکاره برای ولاگینگ هستید، این دوربین مدل خوبی است. سیستم فوکوس اتوماتیک آن بسیار کارآمد است و با کابل USB هم شارژ میشود؛ در نتیجه برای فیلمبرداریهای طولانیمدت هم مناسب است. رابط کاربری آن عالی و دوستدار کاربر است و خیلی زود تنظیمات آن را یاد میگیرید.
۸. بهترین دوربین ولاگ ؛ دوربین Nikon D780
ویژگیها
- مناسب برای: کاربران پیشرفته و حرفهای
- بیشترین رزولوشن ویدیو/ فریمریت: 4K UHD/30p
- تعداد نقاط فوکوس اتوماتیک (در حالت نمایش زنده): ۲۷۳
- وزن: ۸۴۰ گرم
- کارکرد باتری بعد از هر بار شارژ: ۲۲۶۰ شات
مزایا
- دو اسلات کارت حافظه UHS-II
- قابلیت فیلمبرداری 4K کراپنشده
معایب
- وزن زیاد
- قیمت بالا
این دوربین یکی از بهترین دوربینهای DSLR نیکون برای ولاگری است. شاید فکر کنید عمر دوربینهای DSLR به سر رسیده ولی این مدل یعنی دوربین Nikon D780، ثابت میکند که این طور نیست. در این دوربین ویژگیهای مثبت دوربینهای DSLR با فناوریهای پیشرفتهی دوربینهای بدون آینه ترکیب شده تا دوربینی عالی برای ثبت بهترین تصاویر و بینقصترین ویدیوها تولید شود.
ویدیوی کراپنشدهی این دوربین بسیار باکیفیت و بدنهی ضدآب دوربین بسیار خوشدست و راحت است. اگر قیمت این مدل برای شما بالا است میتوانید مدل Nikon D750 را در نظر بگیرید که چند سال قدیمیتر است ولی عملکرد خوبی، هم در عکاسی و هم در فیلمبرداری دارد.
۹. دوربین GoPro Hero10 Black
ویژگیها
- مناسب برای: کاربران مبتدی تا حرفهای
- بیشترین رزولوشن ویدیو/ فریمریت: 5.3K/60p
- تعداد نقاط فوکوس اتوماتیک: فوکوس ثابت
- وزن: ۱۵۸ گرم
- کارکرد باتری بعد از هر بار شارژ: ۷۰ دقیقه ضبط ویدیو
مزایا
- قابلیت بینظیر در تثبیت تصویر
- عملکرد بسیار روان
معایب
- مصرف بالای باتری
- داشتن رقبای ارزانتر
این دوربین بهترین دوربین ضدآب برای ولاگری است. در حالی که این روزها، بازار پر از دوربینهای اکشن برای ولاگینگ ماجراجویانه است، دوربین گوپرو هنوز در اوج قرار دارد. مدل Hero 10 Black، جدیدترین مدل پرچمدار این مجموعه است و با اختلاف از رقیبان خود جلوتر است.
این دوربین ویدیوهای 5.3K را با فریمریت روان 60p ضبط میکند. اگر با رزولوشن 4K فیلمبرداری کنید میتوانید فریمریت را تا ۱۲۰ افزایش دهید که امکان ثبت ویدیوهای سوپراسلوموشن را فراهم میکند.
پردازندهی جدید در این مدل، عملکرد آن را بسیار بهبود بخشیده است و گوپرو اپلیکیشن این دوربین را هم ارتقاء داده تا تجربهی بهتری از همگامسازی دوربین با موبایل داشته باشد. البته تمام این ویژگیها باعث شده که مصرف باتری آن افزایش پیدا کند. بنابراین باید همیشه شارژر یا یک باتری یدک همراه داشته باشید.
۱۰. دوربین DJI Osmo Action
ویژگیها
- مناسب برای: کاربران مبتدی تا متوسط
- بیشترین رزولوشن ویدیو/ فریمریت: 4K/60p
- تعداد نقاط فوکوس اتوماتیک: فوکوس ثابت
- وزن: ۱۲۴ گرم
- کارکرد باتری بعد از هر بار شارژ: ۲ ساعت فیلمبرداری
مزایا
- طراحی صفحهنمایش دوتایی
- قابلیت فوقالعاده در تثبیت تصویر
- قیمت مناسب
معایب
- امکانات مبتدیتر نسبت به Hero 10
- گاهی کندی در عملکرد دارد
این مدل یکی دیگر از دوربینهای ضدآب و ارزان برای ولاگ است. این دوربین زمانی به شهرت رسید که مدل Osmo Action را بهعنوان رقیبی برای گوپرو مطرح کرد. این مدل هم یکی از بهترین دوربینهای اکشن نسبت به قیمت است که اکنون در بازار وجود دارد.
سیستم تثبیت تصویر این دوربین بهنام RockSteady توانسته قابلیت تصویربرداری بسیار روان و زیبا را به ارمغان بیاورد که طرفداران دوربینهای اکشن را شگفتزده کرده است. به خاطر همین ویژگی، این دوربین گزینهی مناسبی برای فیلمبرداری از زوایای خاص مثلا برای بستن به فرمان دوچرخه است.
صفحهنمایشی که روبهروی کاربر قرار میگیرد برای ولاگ مناسب است و موقع فیلمبرداری میتوانید مطمئن شوید که چهرهی شما داخل فریم قرار دارد. شرکت DJI یک مدل جدید دیگر از دوربینهای اکشن به نام DJI Action 2 هم معرفی کرده است. به این دوربین مکعبی کوچک امکاناتی مثل میکروفن عمر بیشتر باتری و… اضافه شده است ولی توصیهی ما مدل Osmo Action است.
مدل جدید این دوربین یعنی DJI Action 2، مشکل داغ شدن بیش از حد دارد؛ در نتیجه برای ضبط ویدیوهای بلند مناسب نیست و فقط ویدیوهای کوتاه را میتوانید با آن فیلمبرداری کنید.
جمع بندی از بهترین دوربین ولاگ
انتخاب بهترین دوربین به بودجهی شما و آنچه که از دوربین انتظار دارید بستگی دارد. با توجه به ویژگیهایی که برای هر دوربین ذکر کردیم به نظر شما بهترین دوربین کدام گزینه است؟ اگر تجربهای از خرید دوربین برای ولاگری دارید، نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاه خود را بنویسید